Geldrop-Mierlo wil meedoen met 'korrelonderzoek' VACO

De gemeente Geldrop-Mierlo wil meedoen met het onderzoek dat brancheorganisatie VACO doet naar het rubbergranulaat op sportvelden. De gemeenteraad heeft daar gisteravond unaniem toe besloten.

Waar eigenlijk alleen de begroting op de agenda stond, vroegen veel partijen tijdens hun spreektijd ook aandacht voor de giftige rubberkorrels op kunstgrasvelden. Na onderzoek van Studio040 werd duidelijk dat in ieder geval het Cruijffcourt op het Jozefplein in Geldrop hoge concentraties giftige stoffen bevat.

"Waarom zou je er nog op spelen," vroeg de VVD zich af, "als je weet dat het waarschijnlijk giftig is?" DGG wilde weten wat de status is van dat Cruijffcourt "Is het al gesloten? Wordt het opgeruimd?" en het CDA wilde van de wethouder weten of er al zicht is op de risico's van het spelen op rubbergranulaat, zowel voor de gezondheid, als op financieel gebied voor de gemeente, als mocht blijken dat alles vervangen moet worden.

Wethouder Verdouw zag aanvankelijk niet veel in het onderzoek van de brancheorganisatie, zij pleitte ervoor het onderzoek van het RIVM af te wachten. Maar de gemeenteraad was dat met haar oneens. 

Zet cookies aan om de video te tonen.