Monica Leenders

Mijn naam is Monica Leenders. Ik woon met veel plezier in de oude kern van Mierlo samen met mijn dochter Evy en zoon Pim.

Ik ben werkzaam als advocaat bij Philips International. Een veelzijdige baan, waarbij ik me vooral richt op bescherming van vormgeving. Het internationale karakter van mijn werk en het samenwerken met tal van disciplines spreekt mij aan.

Naast mijn werk ben ik jaren actief geweest als secretaris van Vereniging de Kersepit, in ieder geval bij de Mierlonaren wel bekend! Daarnaast breng ik in mijn vrije tijd graag veel tijd door met kinderen. Ik sport graag (fitness, zwemmen) en sla een gezellige avond met vrienden niet snel over. Ik ben betrokken bij de school van mijn kinderen en bij de sportclubs.

In 2013 ben ik bij de VVD Geldrop-Mierlo betrokken geraakt als fractie-assistent (burgercommissielid). In eerste instantie met de insteek om te kijken of de politiek bij mij paste. Dat bleek het geval te zijn, ik vind het erg leuk om mij vast te bijten in allerhande onderwerpen en mij sterk te maken voor de belangen waar wij voor staan. Het doel is altijd het hoogst haalbare te bereiken voor de inwoners van onze gemeente op een transparante manier. Vanaf 2017 mag ik dit voorzetten als raadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 was ik lijsttrekker en haalden we een zetel winst! Sinds de gemeenteraadsverkiezingen 2018 ben ik fractievoorzitter van onze fractie van 4 raadsleden. In deze periode hebben wij op een duidelijke en transparante manier constructief oppositie gevoerd. Ik ben ervan overtuigd dat onze werkwijze veel besluiten beter heeft gemaakt. Zichtbaar door wijzigingsvoorstellen maar ook doordat de coalitie met de VVD als grootste oppositiepartij rekening moest houden. Een voorbeeld is dat de begrotingen van de eerste jaren in deze periode fors negatief waren, maar het laatste begrotingsvoorstel (2022-2025) wel in zwarte cijfers schreef.

Mijn ambitie is om na de verkiezingen van 2022 dit werk voort te zetten om zoveel mogelijk resultaat te kunnen boeken. Ook deze verkiezingen heb ik het vertrouwen van het bestuur gekregen om de lijst aan te voeren. Ik zet er mijn schouders onder!

Mijn omgeving zegt over mij dat ik een doorzetter ben en zaken niet voor me uit schuif. Ook als het tegenzit of als er fouten worden gemaakt. Ik sta graag positief in het leven en vind het belangrijk dat ik een beslissing die ik neem, kan uitleggen. Of het nu gaat om een afwijkend standpunt of juist om een compromis. Ik sta midden in de gemeente Geldrop-Mierlo en doe mee. Daarmee denk ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de gemeentelijke politiek.