Flink resultaat Fractie VVD Geldrop-Mierlo

Tijdens het raadsplein van 14 december heeft de Fractie VVD Geldrop-Mierlo samen met D66 een groot aantal amendementen ingediend bij de besluitvorming over de inbreidingslocaties.

© Frits vd Mosselaar

Het college heeft in een verkorte procedure de raad voorgesteld op een twaalftal inbreidingslocaties woningbouw te bestemmen. Hoewel voldaan is aan de wettelijke verplichting is afgeweken van de normale gang van zaken zoals in Geldrop-Mierlo gebruikelijk. Normaliter worden er bij bestemmingsplannen voorlichtingsavonden gehouden voor omwonenden. In verband met tijdgebrek is dit nu nagelaten. Er heeft wel correct publicatie plaatsgevonden in Middenstandsbelangen. De volgende keer moet dit echt anders. De gemeente heeft uitdrukkelijk een informatieplicht en daar moet ruim aan worden voldaan.

De plannen aan de Linze zijn niet overgenomen door de raad. Er worden aan de Linze dus geen woningen gebouwd, het blijft daar groen.

De geplande bestemming Wonen werd op de locaties Strabrechtcollege, van der Puttschool, Johannesschool en Loeswijkschool/Bisschop van Mierlostraat gewijzigd in Gemengd. Daardoor blijven deze locaties beschikbaar voor maatschappelijke ontwikkelingen maar er kunnen eventueel ook woningen worden gebouwd. Wat het uiteindelijk wordt dient t.z.t. door de raad na een volwaardige inspraakprocedure te worden besloten. In de Bisschop van Mierlostraat blijft het Speelveld in de uitbreidingslocatie behouden.

De locatie bij de Dommeldalschool blijft zoals hij is: maatschappelijk en geen wonen. Het kan straks eventueel ook groen worden.

Het siert het college dat zij de Raad de ruimte gaf tot andere besluiten te komen en de gewijzigde plannen alsnog ondersteunde.

De VVD Geldrop-Mierlo en D66 fractie hebben voortreffelijk werk geleverd en zijn te spreken over het voorafgaand overleg met de andere fracties. Het heeft bijna in alle gevallen geleid tot een unaniem raadsbesluit.

VVD Geldrop-Mierlo amendeert Legesverordening:

In het raadsvoorstel moesten de leges worden vastgesteld voor evenementen. Na behandeling tijdens de raadsronde en geluisterd te hebben naar insprekers heeft de VVD Geldrop-Mierlo een amendement voorgelegd waarbij de leges voor verenigingen en instellingen voor maatschappelijke activiteiten zonder winstoogmerk vrijgesteld worden van leges. De leges mag geen belemmering worden om activiteiten te organiseren. Na uitvoerig overleg met de andere fracties werd het amendement, hoewel door het college ontraden, met een grote meerderheid aangenomen.

VVD Geldrop-Mierlo

Frits van de Mosselaar
Fractievoorzitter