VVD Geldrop-Mierlo bezoekt met Burgemeester Link Bethanië

De voltallige VVD fractie Geldrop-Mierlo heeft, met medewerking van Savant, samen met burgemeester Link een bezoek gebracht aan Bethanië aan Zee. Zo ervaren bewoners immers “ hun” centrum.

Door Jan Joris Heling, directeur van Savant, werd uitgelegd hoe Bethanië tot stand is gekomen en wat er allemaal aan zorg mogelijk is. Het centrum is samen met woningbouwvereniging Compaen ontwikkeld.

Vervolgens heeft huisarts Collignon uitvoerig het nieuwe werken in het huisartsencentrum uitgelegd. De werkzaamheden en mogelijkheden zijn bij de invoering van de nieuwe Zorgwet enorm toegenomen. Er zijn veel taken overgenomen waardoor opmerkelijk minder ziekenhuisopnamen nodig zijn. Er zijn 5 huisartsen, 2 artsen in opleiding en praktijkondersteuners, totaal 27 medewerkers

Binnenkort komen er extra medewerkers voor verslavingszorg en later in het jaar voor ouderenzorg. Daardoor barst het huisartsencentrum nu al uit haar voegen. Uitbreiding wordt onderzocht.

Bijna alle inwoners van Mierlo zijn cliënt van het huisartsencentrum. ( 10500 )

Ook apotheker Heijnsbroeck gaf uitgebreid informatie aan burgemeester en fractie.

De Conclusie werd snel getrokken: Op Bethanië mogen inwoners en gemeentebestuur best heel erg trots zijn.

Na een rondleiding door het gebouw waarin werd kennis gemaakt met de diverse zorgdisciplines werd het bezoek afgesloten met een gezamenlijk etentje met vrijwilligers, medewerkers en bewoners.

Savant, huisartsen en apotheker: heel erg bedankt voor de bijzondere wijze waarop wij zijn geïnformeerd en ontvangen.

VVD Geldrop-Mierlo

Fractie
Thomas Schouten
Juliette Kuiperi-Meesters
Frits van de Mosselaar