Even voorstellen: Monica Leenders (fractieassistente)

Graag laten wij u kennismaken met onze gemeenteraadsleden en fractieassistenten. In onze rubriek 'Even voorstellen' vertellen zij wat meer over zichzelf, wat ze in Geldrop-Mierlo willen bereiken, zijn/haar plek in de samenleving en hun (politieke) ambities. Onze fractie-assistente Monica Leenders uit Mierlo trap af.

Mijn naam is Monica Leenders. Ik woon met veel plezier in de oude kern van Mierlo samen met mijn vriend Peter en onze dochter Evy.

Ik ben werkzaam als advocaat bij Boels Zanders Advocaten. Bij dit kantoor richt ik mij met name op aansprakelijkheidsrecht en intellectueel eigendomsrecht. Ik vind het belangrijk om mijn cliënten te voorzien van een gedegen advies dat in de praktijk uitvoerbaar is. In de rechtbank, waar je er voor je cliënt misschien nog wel het meest toe doet, ben ik op mijn best. Ik werk met name voor het MKB en grotere ondernemingen uit binnen- en buitenland.

Naast mijn werk ben ik ook actief als secretaris van Vereniging de Kersepit, in ieder geval bij de Mierlonaren wel bekend! Daarnaast breng ik in mijn vrije tijd graag veel tijd door met onze dochter. Verder ben ik bij de gemeenschap betrokken doordat mijn vriend lid is van de vrijwillige brandweer.

In 2013 ben ik bij de VVD Geldrop-Mierlo betrokken geraakt als fractie-assistent. In eerste instantie met de insteek om te kijken of de politiek bij mij paste. Dat bleek het geval te zijn, ik vind het erg leuk om mij vast te bijten in allerhande onderwerpen en mij sterk te maken voor de belangen waar wij voor staan. Het doel is altijd het hoogst haalbare te bereiken voor de burgers van onze gemeente op een transparante manier. Mijn ambitie is om na de verkiezingen van 2018 dit werk voort te zetten en het liefst als raadslid om zoveel mogelijk resultaat te kunnen boeken.

Mijn omgeving zegt over mij dat ik een doorzetter ben en zaken niet voor me uit schuif. Ook als het tegen zit of als er fouten worden gemaakt. Ik sta graag positief in het leven en vind het belangrijk dat ik een beslissing die ik neem, kan uitleggen. Of het nu gaat om een afwijkend standpunt of juist om een compromis. Ik sta midden in de gemeente Geldrop-Mierlo en doe mee. Daarmee denk ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de gemeentelijke politiek.