“Bouwprojecten Regio onzeker als Eindhoven meer wil gaan bouwen”

“Als Eindhoven meer wil en mag bouwen moeten omliggende gemeenten andere bouwplannen aanpassen”

Deze teksten komen voor in een artikel op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad van 28 juli.

Eindhoven wil alsnog zelf ruim 5000 nieuwe woningen gaan bouwen terwijl ze eerst de omliggende gemeenten heeft opgezadeld met grote investeringen in bouwgronden. De regio moest gaan bouwen voor inwoners van Eindhoven. De regiogemeenten hebben zich aan deze afspraken gehouden. 

Nu heeft Eindhoven alsnog locaties gevonden waarop ze zelf haar ambities wil en kan waarmaken. Het deert haar blijkbaar niet dat zij zich daarbij opstelt als volstrekt onbetrouwbare partner in de regio.

Als dit de samenwerking en betrouwbaarheid is die Eindhoven te bieden heeft dan kan en mag zij geen medewerking van de regiogemeenten verwachten. Deze worden door haar nu opgezadeld met grote extra rentekosten op, in opdracht, verworven bouwlocaties. Nu, na acht jaar crisis in de gemeentelijke bouwgrondexploitaties, de markt zich enigszins heeft hersteld ziet Eindhoven mogelijkheden de eigen kas te spekken ten nadele van de regiogemeenten.

Geldrop-Mierlo moet dan ook onverkort vasthouden aan de vastgelegde bouwstromen. Als dit de samenwerking is die Eindhoven te bieden heeft dan dient Geldrop-Mierlo daar geen boodschap aan te hebben.

VVD Geldrop-Mierlo

Frits van de Mosselaar
Fractievoorzitter