Verkiezingsproamma 2017: Zeker Nederland

Zekerheid en Inkomen: Flexibele contracten moeten zekerder worden en vaste contracten aantrekkelijker om aan te bieden. Meer werkgelegenheid MKB.

Pensioenen:

Iedereen een eigen pensioenpotje. Een duidelijk overzicht van ingelegde premie en opgebouwd vermogen. Behoud van mogelijkheid collectief pensioen. Meer keuzevrijheid zowel AOW als maatwerk aanvullend pensioen. Mogelijkheid deel van het pensioen op te nemen voor aflossing hypotheek of schenking kinderen tegen gunstige voorwaarden.

Zorg en Gezondheid:

De beste zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen moet norm worden. Zorg moet goed, toegankelijk en betaalbaar blijven. Daar hoort een breed basispakket bij. Zelf je zorg inkopen dus houden wij vast aan het scheiden van zorg en wonen. Hier moet 2 miljard extra voor beschikbaar komen. 

Veiligheid en Vrijheid:

De hoeksteen van de politieorganisatie zijn de wijkagenten. Wij willen daarom meer investeren in wijkagenten.

Antiterreureenheden moeten worden uitgebreid en bevoegdheden veiligheidsdiensten aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Forse inzet op bestrijden cybercrime.

Wij gaan fors investeren op defensie. Daar is te veel op bezuinigd. Dat moet snel worden hersteld. Meer investeren in defensie vergroot onze veiligheid, samenwerking met NAVO landen is garantie voor vrede in Europa.

Immigratie en integratie:

Nieuwkomers moeten snel inburgeren, zoniet dan gaan zij terug naar het land van herkomst zodra dat veilig is. Wij willen opvang in de Regio en geen asielaanvragen meer in Europa. Geen plek voor migranten uit veilige landen die geen bijdrage leveren aan onze economie en samenleving. Afschaffen hoger beroep bij herhaalde asiel aanvragen. 

Uitgeprocedeerde asielzoekers zijn geen vluchtelingen en moeten daarom Nederland verlaten.

Economie:

Er is de afgelopen jaren veel van U gevraagd bij het herstelprogramma. Nederland zat in een diep dal. De recessie bleef maar voortduren. Daarom konden wij niet alle verkiezingsbeloften van 2012 nakomen. Er moesten keuzes worden gemaakt samen met onze coalitiepartner, geen logische maar wel  noodzakelijke partner.

Het herstelprogramma heeft er wel toe geleid  dat we nu weer de hoogste groei hebben in Europa. Er komen veel banen bij en dat moeten we zo houden. Na het zuur heeft U ook recht op zoet. U moet het gaan merken in Uw beurs. Daar gaan wij op inspelen en proberen Nederland elke dag een stukje beter te maken.

Wilt U meer weten over het gehele VVD verkiezingsprogramma dan kunt U dit vinden op www.vvd.nl/verkiezingsprogramma of op de site van VVD Geldrop-Mierlo www.geldrop-mierlo.vvd.nl

Interesse in onze lokale afdeling en meepraten over plaatselijk beleid ? Bel 0653949628 of mail naar f.v.d.mosselaar@geldrop-mierlo.nl


STEM OP 15 MAART   LIJST  1 VVD