Raad stemt niet in met vertrouwensexperiment Bijstand

De raad heeft het voorstel van het college om in Geldrop-Mierlo een proef te houden met bijstandsgerechtigden verworpen. Wethouder Jeucken (CDA) heeft de raad niet kunnen overtuigen dat Geldrop-Mierlo, als enige gemeente in de regio, zou aansluiten bij een experiment in Tilburg.

© Fractie VVD Geldrop-Mierlo

De raad vond uiteindelijk de kosten van € 276.000,00 voor een periode van 2 jaar te hoog. De VVD was principieel tegen het voorstel omdat in het experiment bijstandsgerechtigden worden vrijgesteld van sollicitatieplicht wat in feite neerkomt op een basissalaris. Dat is in strijd met de wet en daarom heeft de Raad van State al diverse gemeenten die hier ook mee bezig waren teruggefloten.

Ook werd door de raad een voorstel om Senzer een extra vergoeding van € 107.000,00 te betalen afgewezen. Het slechte presteren van Senzer bij het helpen van bijstandsgerechtigden in Geldrop-Mierlo aan een baan, was voor de fracties reden om niet in te stemmen. In Geldrop-Mierlo behaalt Senzer de slechtste resultaten. Dat moet anders vindt de raad.

VVD Geldrop-Mierlo

fractie
Raadsleden: Frits van de Mosselaar, Thomas Schouten, Juliette Kuipéri-Meesters
Fractieassistenten: Ans Stoffelen, Monica Leenders, Mark van den Broek