Oproep aan inwoners van Geldrop-Mierlo

Tijdens de begrotingsbehandeling heeft de VVD Geldrop-Mierlo gesteund door DGG, D66. PvdA en GroenLinks een motie ingediend om wonen met zorg in onze gemeente universeel mogelijk te maken. Het college heeft aangegeven niet binnen de gestelde termijn van de motie (3 maanden) met voorstellen te kunnen komen. Daarom is de motie aangehouden en wordt in de ruimtekamer van januari 2018 wonen met zorg geagendeerd. Het is de bedoeling van de raad om kaders vast te stellen.

Dit houdt in dat de VVD Geldrop-Mierlo als trekker van de motie moet uitleggen wat zij wil veranderen. De VVD Geldrop-Mierlo zoekt naar een zo breed mogelijk draagvlak in onze gemeenschap en wil daarom graag van onze inwoners horen wat zij van ‘wonen met zorg’ verwachten. 

De VVD Geldrop-Mierlo herkent zich volledig in het Manifest ‘Samen leven, gemeenschappelijk wonen! Dat is onderschreven door een achttal grote landelijke maatschappelijke organisaties. 

Wij vernemen graag of er in onze gemeente positieve dan wel negatieve ervaringen zijn met het realiseren van vormen van gemeenschappelijk wonen.

Uitgangspunt van de motie is dat inwoners zelf hun ouder worden kunnen plannen en daarop anticiperen. Toekomstige zorg en woonvormen maken daar wezenlijk deel van uit.

Informatie nodig: bel of mail ons.

Frits van de Mosselaar: f.v.d.mosselaar@geldrop-mierlo.nl tel. +316 53949628
Monica Leenders: m.leenders@geldrop-mierlo.nl

VVD Geldrop-Mierlo

fractie:
Raadsleden: Frits van de Mosselaar, Thomas Schouten, Monica Leenders
Fractieassistenten: Juliette Kuipéri-Meesters,Ans Stoffelen, Mark van den Broek, Marianne Mulder-Staaijen