Even voorstellen

Begin deze maand ben ik, Marianne Mulder-Staaijen, gestart als fractie-assistent van VVD Geldrop-Mierlo. Een mooie aanloop richting de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, waar ik als vierde op de kandidatenlijst ga voor een plaats in de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo.

Ik ben al 15 jaar actief lid van de VVD, waar ik me heb bemoeid met algemene bestuurszaken, financiën en de verschillende campagnes. Een mooie en leerzame periode waarin ik een interessant netwerk op heb kunnen bouwen. Een netwerk dat ik ook graag voor de inwoners van Geldrop-Mierlo wil laten werken. “Dat is het mooie van een partij met een landelijke dekking. De lijntjes zijn kort naar zowel de provincie als naar Den Haag.” 

Ik woon inmiddels bijna 8 jaar met veel plezier in Mierlo met mijn man en 3 kinderen. Ik ben al jaren lid van de medezeggenschapsraad van basisschool ’t Schrijverke (oudergeleding) en coach met veel plezier het 6-tal van mijn zoon bij HC Mierlo. 

Luisteren naar de inwoners van onze gemeente
Ik vind het erg belangrijk dat wij als partij luisteren naar wat er speelt in onze gemeente. Wat vinden onze inwoners belangrijk? Wij zijn daarom regelmatig te vinden in Geldrop en Mierlo om “Bakkie Doen” te doen met iedereen die gehoord wil worden. Ook op Social Media halen we veel reacties op. Deze informatie nemen we mee in ons verkiezingsprogramma. 

Wij houden net als u niet van geld over de balk smijten. Wij verzetten ons dan ook tegen onnodige onderzoeken en onnodige inhuur van externen. Daarnaast hekelt de VVD initiatieven waar de burger niet om gevraagd heeft, zoals buurtsportcoaches. Eveneens is de juridische strijd rondom de Aldi in Mierlo is ons een doorn in t oog.

Een veelgehoorde klacht is het onderhoud van onze openbare ruimte. Er groeit meer gras tussen de stoeptegels dan op de speelveldjes voor de jeugd. De VVD heeft daarom een motie ingediend om hier meer geld aan te spenderen.

Onderwijs en kinderopvang
Onze kinderen zijn de basis van een fatsoenlijke samenleving. Wij vinden het belangrijk dat er een goed aanbod is van voorschoolse opvang en (basis)onderwijs, dat aansluit bij de wensen van de ouders.

Wij zijn een sterke voorstander van de Brede school, waarbij er in onze ogen breder gedacht mag worden dan alleen de combinatie van onderwijs en opvang. Goede initiatieven in lijn hiermee zullen wij als VVD dus zeker ondersteunen. Hierbij moeten wij er voor waken dat het commerciële belang van organisaties voor opvang en onderwijs niet leidt tot fricties die ten koste gaan van onze kinderen.

VVD Geldrop-Mierlo

Marianne Mulder-Staaijen
fractie-assistent