Hoe gaan we de tekorten in de zorg betalen?

Geldrop-Mierlo krijgt structurele tekorten in de uitvoering van de zorg. Het afgelopen jaar hebben we het tekort van 1.3 miljoen nog kunnen opvangen uit de aangelegde reserves maar die zijn uitgeput. Er moeten dus keuzes gemaakt gaan worden anders krijgen we grote tekorten in de begroting. Wat gaat het worden: aanpassen zorg of lastenverhoging voor onze inwoners?

De VVD wil dat er eerst op onnodige uitgaven wordt bezuinigd. Zo hebben we al een half miljoen euro uitgegeven aan voorbereidingskosten van een afvalverwerkingsfabriek in Eindhoven. Een fabriek die er niet moet komen omdat het risico gewoonweg te groot is. Een gemeente is geen ondernemer die voor rekening van inwoners moet gaan experimenteren. Dat hebben de provincies Limburg en Noord Brabant al in 2008 uitgesproken. Hun bedrijf Attero werd verkocht. Ook de nieuwe fabriek gaat nooit winst maken en de verwerkingskosten worden steeds hoger, de burger betaalt toch wel!

 Als de VVD moet kiezen tussen buurtsportcoaches, gebiedsregisseurs of zorg op maat dan is de keuze niet moeilijk. Dit zijn sociale speeltjes die veel kosten en niets opleveren. Onze keuze is dat de middelen hiervoor worden ingezet bij zorg op maat. Zorg First !

Opvallend dat geen enkele partij tijdens de campagne melding heeft gemaakt van de tekorten die in de zorg zijn ontstaan en hoe deze moeten worden betaald. Bij de formatie zal toch beleid moeten worden afgesproken naar rato van beschikbare middelen.

Lastenverhoging kan pas aan bod komen als er geen andere bezuinigingsmiddelen over zijn. Immers de tekorten worden dan door de eigenhuizen bezitters betaald. De VVD ziet daar nauwlettend op toe!

Zet cookies aan om het formulier te tonen.