Aanpak Bogardeind

Maandag is in de commissie Ruimte het voorbereidingsbesluit Bogardeind besproken. Het betreft de oostzijde van het Bogardeind tussen de Beukelaar en de Laan der Vier Heemskinderen. Dit stukje is de gemeente al lange tijd een doorn in het oog. De uitstraling laat te wensen over, maar vooral de verkeersstromen die door deze trechter komen, leiden tot gevaarlijke situaties en opstoppingen.

Het voorbereidingsbesluit behelst het verplaatsen van de rooilijn van de bebouwing naar achteren. Hierdoor ontstaat er voor de toekomst meer ruimte voor een gescheiden fietsstrook en groen. Dit komt de veiligheid ten goede. 


De VVD is hier positief over, maar heeft de wethouder gevraagd om óók de optie om een tunnelbak onder het spoor bij het Emopad hierin te betrekken. O.a. de verbreding van de A67 zal naar verwachting nog meer verkeer gaan leveren, dat nu al moeilijk weg gewerkt kan worden. Daarnaast komt een betere verdeling van auto’s tussen route Bogardeind en Emopad de, nu slechte, luchtkwaliteit op het Bogardeind ten goede.


Wij zijn blij met het antwoord van de wethouder dat er reeds voorzorgsmaatregelen zijn genomen die voorkomen dat de optie van de tunnelbak in de toekomst nog duurder wordt dan deze nu al is. Prettig vervolgens om te vernemen dat de wethouder het met ons eens is. Is hij in het Eindhovens Dagblad van 7 januari nog afhoudend ten opzichte van deze optie, nu zegt hij in het ED van 15 januari hierover het volgende: “En omdat het in de toekomst, als de A67 verbreed is alleen maar drukker wordt, zullen we beide routes nodig hebben".


Een mooie herhaling van onze woorden!!