Blauwe zone (voorlopig) terug op de Meent!

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 april 2019 diende de VVD Geldrop-Mierlo al een motie in m.b.t. het tweerichtingsverkeer op de ventweg van de Mierloseweg en de herinrichting van parkeerterrein de Meent. We maken ons namelijk zorgen over de bereikbaarheid van Geldrop centrum en over behoud van voldoende parkeergelegenheid. Hiermee hebben we dit punt op de agenda weten te zetten van de eerstvolgende commissie ruimte.

Tijdens deze commissievergadering hebben we toegelicht dat de VVD Geldrop-Mierlo zich zorgen maakt over de herinrichting van parkeerterrein de Meent. Het college wil hier betaald parkeren invoeren en heft de blauwe zone die we kenden bij het gemeentehuis dus op. Daarmee wordt een extra drempel opgeworpen om naar het nieuwe gemeentehuis in Geldrop te komen. Betalen om bijvoorbeeld uw rijbewijs te verlengen kan niet de bedoeling zijn. 

Tevens komen er volgens het plan 17% minder parkeerplaatsen terug na de herinrichting in vergelijking met de oude situatie. Ook dit betreuren we want deze plekken zijn hard nodig voor de bereikbaarheid van het centrum. 

De commissie ruimte van 29 april 2019 werd druk bezocht en de wethouder kwam met de mededeling dat het herinrichtingsplan niet uitgevoerd zal gaan worden. De wethouder gaat terug naar de tekentafel en onder andere burgerparticipatie beter uitvoeren. We zijn als VVD blij dat dit plan wordt heroverwogen. 

Dit heeft als gevolg dat de blauwe zone terug komt op het parkeerterrein de Meent, en als het aan de VVD ligt blijft deze blauwe zone ook gehandhaafd na de herinrichting. Het is in onze ogen belangrijk dat iedereen gratis een bezoek kan brengen aan ons nieuwe gemeentehuis. Verder zorgt een blauwe zone ervoor dat er vaker plaats vrij is dan dat we het inrichten voor lang parkeren. 

De VVD Geldrop-Mierlo blijft zich inzetten voor goede bereikbaarheid van Geldrop centrum, voldoende parkeergelegenheid en gratis parkeren. 

Uiteraard houden we u op de hoogte!

 

Maik Barten

Raadslid VVD Geldrop-Mierlo