Parkeeroplossing Centrum Mierlo

Vanavond hebben we op initiatief van het CDA, samen met GROEN LINKS en DPM de motie Parkeeroplossingen Centrum Mierlo ingediend. In deze motie wordt het college verzocht met de Dienst Dommelvallei naar een oplossing te zoeken om de langparkeerders op het plein tegenover Lenssen Manders dames, vanuit dezelfde Dienst Dommelvallei, te weren.

Vanuit het Centrummanagement is er onderzoek uitgevoerd naar de behoefte vanuit de ondernemers, bewoners, en bezoekers van het centrum. Daaruit is gebleken dat het inderdaad prettig zou zijn als de langparkeerders op deze plek geweerd zouden worden, dat er daarnaast (voorlopig) geen blauwe zone ingevoerd moet worden en dat het Molenplein weer open gaat voor parkeren.

Dit is in lijn met wat de VVD al jaren heeft aangegeven.

Liever hadden wij de bespreking van het parkeerbeleid van centrum Mierlo daarom in zijn geheel afgewacht, zodat we een totaal plaatje neer hadden kunnen zetten.

Dit was echter voor de VVD geen reden om deze motie niet te steunen. Ook al komt de motie in onze ogen te vroeg, hij maakt wel onderdeel uit van onze wensen met betrekking tot het parkeren in het centrum van Mierlo. De VVD vindt het jammer dat er parkeervoorzieningen langdurig bezet gehouden worden door werknemers van de Dienst Dommelvallei, waardoor bezoekers van het Centrum hun auto's niet kwijt kunnen voor hun dagelijkse boodschappen. Dit is niet goed  voor onze ondernemers en geen warm welkom voor de bezoekers van ons centrum.

De wethouder heeft aangegeven dat er reeds gesprekken lopen met de Dienst Dommelvallei en dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om het langparkeren te situeren op de plaats van de oude brandweerkazerne.