De ZLM Tour in 2022 naar Geldrop-Mierlo

De ZLM Tour in 2022 naar Geldrop-Mierlo; volksfeest, steun in de rug voor ondernemers en goede promotie voor onze mooie gemeente!

Al tijdens de eerste gesprekken in de commissie samenleving van 6 oktober 2020 was de Geldrop-Mierlose VVD zeer verheugd over het feit dat we weer eens een groot evenement naar Geldrop-Mierlo kunnen halen, de ZLM Tour geldt als laatste voorbereiding op de Tour de France en is ook onderdeel van de UCI ProSeries wat betekend dat de bekende coureurs en teams naar onze gemeente komen. Dat vinden we echt gaaf!

 

De VVD ziet dit evenement tevens als een steun in de rug voor alle ondernemers in Geldrop-Mierlo die het momenteel zwaar hebben, we willen er alles aan doen om hun een extra boost te geven. Daarom stelt de VVD Geldrop-Mierlo voor om zowel een start als finish locatie te worden. Hoe mooi zou het zijn als we bijvoorbeeld een etappe krijgen die start in Geldrop en finisht in Mierlo? Dan steunen we niet alleen onze ondernemers, maar promoten we onze gemeente maximaal en maken we er echt een volksfeest van!

 

Tijdens de behandeling tijdens de commissie ruimte van 18 januari deden we de suggestie om naast onze stichting village marketing Geldrop-Mierlo (Visit Geldrop-Mierlo) ook Brabant Sport te betrekken en om advies te vragen, zij zijn namelijk de experts op het gebied van het promoten van sportevenementen in onze provincie. De wethouder gaf aan dit een goede suggestie te vinden en hiermee aan de slag te gaan.

 

Visit Geldrop-Mierlo is al genoemd, we doen er alles aan om onze totale gemeente zo goed mogelijk te promoten. Daarom vroeg de VVD aan de wethouder of hij alles in werk wil stellen om naar buiten toe te communiceren dat de ZLM Tour naar Geldrop-Mierlo komt. Want het zou natuurlijk jammer zijn als wij aan de ene kant veel geld uitgeven om Visit Geldrop-Mierlo te promoten en we straks bij de NOS horen dat de etappe is gefinisht in Mierlo.

 

Overigens is het volgens de VVD een logische keuze om te kiezen voor een finish in de kern Mierlo gezien de rijke wielerhistorie. Met een start in Geldrop zouden we onze totale gemeente van zijn mooiste kant kunnen laten zien en zoveel mogelijk van onze mooie gemeente promoten. Denk hierbij aan het Kasteel, Peijnenburg, Geldrop Centrum, Mierlo Centrum, het Weverijmuseum en wellicht kunnen we zelfs Dierenrijk hierbij betrekken. Dat zou fantastisch zijn!

 

Kortom de VVD is positief over het voorstel om de ZLM Tour naar Geldrop-Mierlo te halen en vertrouwt erop dat wij er als gemeente een mooi evenement van gaan maken voor onze inwoners en ondernemers met zoveel mogelijk positieve reclame voor onze mooie gemeente Geldrop-Mierlo. Visit Geldrop-Mierlo!