Subsidie vanuit het Rijk biedt kansen voor de gehele gemeente!

De gemeente Geldrop-Mierlo heeft een aanvraag gedaan op een bijdrage van het Rijk specifiek bedoeld om de woningbouw een extra impuls te geven. Een aanvraag die wij als VVD zeker aangemoedigd hebben. Bouwen is de enige oplossing om de grote vraag naar woningen op te lossen en de stijgende woningprijzen in te dammen. Hier is zeker de starter op de woningmarkt pas echt mee geholpen.

De voorwaarde die hieraan is gekoppeld is dat we als gemeente zelf een gelijk bedrag bij moeten leggen en dat we verplicht zijn binnen 10 jaar deze woningen op te leveren binnen het centrumgebied van Geldrop. Voor dit gebied is namelijk de subsidieaanvraag gedaan.

De VVD ziet dit niet als een belemmering. Deze woningen hadden we toch moeten bouwen. En nu kunnen we dat doen met een bijdrage van het Rijk!

En wij zien ook dit niet alleen als een impuls voor het centrum van Geldrop. Heel de gemeente profiteert hiervan mee:

     Het geld dat we als gemeente niet meer hoeven te investeren in het wonen in het centrumgebied valt nu vrij voor projecten buiten het centrum. Ofwel, we kunnen nog meer gaan bouwen!

     Ook betekent meer bouwen dat we de doorstroming op gang kunnen brengen op de woningmarkt in Geldrop-Mierlo. De woningtrein kan weer “gaan rijden” en voor onze starters op de woningmarkt kunnen er weer betaalbare woningen vrijkomen.

Al met al een gunstige ontwikkeling. De VVD zal de inzet van de subsidie kritisch monitoren.

De VVD vindt het belangrijk dat de gelden op een verstandige wijze ingezet worden. Hierbij moet ook zeker goed gekeken worden dat de nieuwbouw zowel stedenbouwkundig als wat uitstraling betreft goed in de omgeving past.

Een subsidie binnenhalen is mooi, maar het ook rendabel inzetten is van nog groter belang!