LACO zwemt straks in het geld

Als VVD vinden we dat overheidsgeld goed en doelmatig moet worden besteed. Ook wij willen graag dat er een zwembad in onze gemeente beschikbaar is. Maar niet op de voorwaarden die het college nu heeft voorgelegd.

Afgelopen dinsdag bespraken we wederom de toekomst van Zwembad de Smelen en de samenwerking met LACO. VVD is geen voorstander van die samenwerking omdat de voorwaarden waaronder de samenwerking wordt voortgezet nadelig zijn voor onze gemeente. Zo schiet de gemeente wel een miljoen euro voor én investeert de gemeente ruim 7 ton euro in verduurzaming. Maar er is geen harde garantie of we dat geld wel ooit terug zien.

Ook maken we ons zorgen dat LACO, net als in het verleden, wel subsidie opstrijkt maar geen onderhoud pleegt. Of zoals we in andere gemeenten met een LACO zwembad zien, de prijs teveel verhoogd. In het voorstel van het college zitten wel toezeggingen, maar geen stok achter de deur. Omdat wij vinden dat gemeenschapsgeld goed moet worden besteed, hebben wij wel voor die zekerheden gepleit.

Een ander punt van zorg is dat het bedrag nu al wordt gevoteerd, terwijl het onderhoudsplan nog niet beschikbaar. Daarmee bestaat er onzekerheid of LACO het bedrag wel besteed aan onderhoud. Liever zouden we zien dat de subsidie in een bouwdepot wordt gestort en van daaruit vergoeding wordt toegekend.

Om deze bezwaren weg te nemen zullen wij samen met andere kritische partijen een amendement opstellen, in de hoop de positie van de gemeente te versterken.


~ wordt vervolgd ~