Internationale Vrouwendag

Vandaag is het internationale vrouwendag, een dag waar we stilstaan bij de rechten en kansen van alle vrouwen. Maar zeker ook de sociale, economische, culturele inzet van vrouwen over de hele wereld. De VVD in Geldrop-Mierlo heeft een goede historie als het gaat over vrouwen in de lokale politiek. In en rondom het bestuur maar kijk vooral ook naar onze vrouwen op de lijst!

Laten we beginnen met onze lijsttrekker Monica Leenders, die na 4 jaar fractievoorzitterschap wederom met verve onze lijst aanvoert. Monica is een rasechte debater en erg scherp in haar analyses. Monica is haar politieke carrière in 2013 gestart als burgercommissielid en in 2017 als raadslid.


Monica wordt op de voet gevolgd door Marianne Mulder-Staaijen, ze is als #2 op de kandidatenlijst in de race om wethouder te worden. Hiermee draagt de VVD Geldrop-Mierlo naast een zeer geschikte kandidaat ook weer een vrouwelijke kandidaat voor! Marianne is al bijna 20 jaar lid van de VVD, waarvan een half jaar burgercommissielid en vervolgens 4 jaar raadslid.

Dan hebben we onze topper Emma Vrijburg. Mocht de VVD Geldrop-Mierlo een zetel winnen, dan zal zij als 19 (!)-jarige, een verfrissende toevoeging zijn van de fractie. Emma heeft zich al 3,5 jaar bewezen als lid van de jongerenraad en sinds een half jaar als burgercommissielid van VVD Geldrop-Mierlo. Emma is VWO- leerling aan het Augustinianum en heeft er veel zin in om dit te combineren met het raadslidmaatschap.


Neem contact op als je van ons wilt weten wat voor een verschil we willen maken!

Maar laten we ook de dames niet vergeten die medeverantwoordelijk zijn voor deze mooie kandidatenlijst:

Ans Stoffelen heeft als bestuursvoorzitter hierin het voortouw genomen. Na haar raadslidmaatschap heeft Ans ervoor gekozen om het bestuur van de afdeling te leiden en dit doet zij naar ieders tevredenheid. Ans vindt je overigens ook terug op onze kandidatenlijst op #18.

Ans heeft hierin assistentie gehad van onze #8 op de lijst, Annette Romijn. Zij heeft zich vanuit haar professie van HR manager als adviseur voor de kandidaatstellingscommissie ingezet. Hierin heeft ze ook haar eigen raadservaring kunnen gebruiken. Wij zijn erg blij dat we deze expertise in ons midden hebben!