Zorgen om overlast deelmobiliteit

VVD Geldrop-Mierlo maakt zich zorgen om overlast die wordt veroorzaakt door deelmobiliteit, voornamelijk door de scooters die her en der worden geparkeerd.

Zorgen om overlast deelmobiliteit


VVD Geldrop-Mierlo maakt zich zorgen om overlast die wordt veroorzaakt door deelmobiliteit, voornamelijk door de scooters die her en der worden geparkeerd. Bij de begroting in december 2021 hebben we de wethouder gevraagd om aandacht voor dit probleem en ook een voorstel gedaan. Het zou wat VVD betreft namelijk goed zijn als deelfietsen en deelscooters op centrale plekken worden geparkeerd. Denk aan bushaltes, bij het centrum, buurthuizen et cetera. 


Wij hebben de wethouder gevraagd uit te zoeken hoe we er voor kunnen zorgen dat centraal parkeren mogelijk wordt, zodat overlast in de woonwijken wordt voorkomen. De wethouder liet vandaag weten dat hij in gesprek is gegaan met GO Sharing en Felix. Hieruit is gebleken dat deze bedrijven zich willen inspannen om de overlast te beperken. 


Wat VVD betreft is niet duidelijk hoe en in hoeverre deze partijen hier gehoor aan gaan geven. Het is niet concreet. We zijn dan ook blij om te lezen dat de wethouder gaat onderzoeken hoe deelmobiliteit kan worden gereguleerd en hoe dit in praktijk kan worden gebracht.


VVD Geldrop-Mierlo blijft dit dossier kritisch volgen omdat we willen dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Tegelijkertijd is het van belang dat deelmobiliteit voor ons allemaal beschikbaar is en blijft. We hopen dat een goede balans wordt gevonden tussen deze twee uitgangspunten.