Topprioriteit: Zorgeloos zorgwonen!!

Het oog van VVD Geldrop-Mierlo viel op bijgaand artikel. In onze gemeente wil de VVD het wel graag goed regelen voor de senioren. Wij hebben starters en senioren aangewezen als topprioriteit in ons programma.

Link naar artikel van het ED over de zorgen van senioren


We moeten meer levensbestendige woningen bouwen, of specifieke seniorenwoningen. Dit laatste bevordert de doorstroom op de woningmarkt. Hierdoor komen er woningen vrij voor onze starters en hebben de senioren een fijne woonplek die past bij hun leeftijd.

Daarnaast moeten we initiatieven stimuleren, waarbij ouderen en jongeren samen wonen. Voorbeelden hiervan zijn kangaroewoningen, waarbij je in principe samen in één woning gaat wonen met bijvoorbeeld je ouders, maar ook de zorgwoningen, waarbij je juist een aparte woonunit op je eigen perceel plaatst waar bijvoorbeeld een ouder kan gaan wonen. 

Dit gaat een stap verder dan alleen mantelzorgwonen. Ook als er nog geen zorgindicatie is moet het mogelijk zijn een permanente vergunning te krijgen om een woning te splitsen, of een unit op eigen perceel te plaatsen voor een zorgwoning. Helaas hebben we voor dit laatste vanuit de huidige raad geen meerderheid kunnen krijgen. Op naar een nieuwe raadsperiode waar we dergelijke initiatieven wel mogelijk kunnen maken!